Tarımsal Sulama Havuzu – Meyve Bahçesi Sulama Havuzu
Çiftçilerimiz, meyve bahçeleri, tarlalarını sulamak için ihtiyaç duyduğu suyu her zaman doğal yollardan karşılayamadığından tarımsal sulama havuzu ile ihtiyaç duyulan suyu depolayabilirler.
Tarımsal Sulama Havuzu ile sulama suyu sıkıntısı çekmeden, ürettikleri ürünleri sulayarak verimini ve kalitesini artırarak gelir düzeylerini yükseltebilirler.
Kullanılabilir su kaynaklarının oldukça sınırlı olması, küresel iklim değişiklikleri mevcut su kaynaklarını olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle su kaynaklarını daha verimli kullanmak insanlığın geleceği açısından büyük önem taşımaktadır.
Meyve bahçelerinde yetersiz ve eksik miktarda sulama suyu uygulamaları ağaçlarda yaprak alanının küçülmesine, meyve dökümüne, sürgünlerin kurumasına, güneş yanıklarının artmasına yol açar.
Sulama yöntemleri basınçsız ve basınçlı sulama yöntemleri olmak üzere iki gruba ayrılır.
Basınçsız sulama yöntemleri salma, karık ve tava sulama; basınçlı sulama yöntemleri ise , damla, yağmurlama ve mini yağmurlama sulama yöntemleridir.
Tarımsal Sulama Havuzu Membranı ve Meyve Bahçesi Sulama Havuzu Membranı:
Tarımsal ve bahçe sulama havuzlarında sulama havuzu fiyatları karşılaştırıldığında membran sulama havuzu yapımı kolay ve fiyatları beton sulama havuzu fiyatına göre düşüktür.
Bu nedenle tarımsal sulama havuzu membran ile kaplama yöntemi hem pratik hemde düşük maliyetlidir.
Tarımsal sulama havuzunda EPDM Membranı tercih edebilirsiniz. EPDM membran doğa koşullarına en dayanıklı membran olup UV ve Ozondan etkilenmez. Sıcaklık dayanımı yüksek olup uzun yıllar kullanabilirsiniz.
Firmamız Tarımsal sulama havuzu membranını tedrik etmekle ve uygulamasını yapmaktadır. İstenildiği takdirde havuzunuza uygun ölçülerdeki membranı hazırlayarak tarafınıza gönderebilir.
Tarımsal Sulama Havuzunuzu Kendiniz Epdm Membran ile Kaplayabilirsiniz.
Tarımsal Sulama Havuzu Yapımı:
Tarımsal Sulama Havuzu tarlanın yada bahçenin ihtiyacı olan su miktarı belirlendikten sonra arazide iş makineleri ile havuzun yanları eğimli olacak şekilde açılır. Bu eğim en az 1/2 olmalıdır. Yani dik olarak 1 m ise yanlar 2 m içeri gelerek şevler kesilmelidir.
Havuz iş makinesi ile açıldıktan sonra zemin ve şevler sıkıştırılmalıdır. Membran kilitlemek için havuzun kenarlarından yaklaşık 50-100 cm dışından kilitleme kanalı açılmalı. Bu kanal içine konan membran daha sonra kapatılmalıdır. Böylelikle membran sabitlenmiş olur.
Membran altına en az 250 gr geotekstil keçe serilmelidir.